Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa a la csorba

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

i jeszcze jedna zupka z kuchni węgierskiej która mnie fascynuje

Zupa a la csorba

Składniki:

Zupa a la csorba

 

Sposób przygotowania:

Zupa a la csorba
Pokrojone w kawałki mięso gotować w 3 l wody. Drobno poszatkowaną cebulę z kapustą udusić w 5 dag smalcu. Z pozostałego smalcu oraz mąki przygotować jasną zasmażkę. Dodać roztarte dwa ząbki czosnku, oprószyć papryką, zmieszać z uduszoną kapustą i cebulą, wlać do wywaru z ugotowanym mięsem. Posolić, dodać zielony koperek, kwaśne mleko lub śmietanę i przed podaniem jeszcze raz zagotować.

Tagi:

mak