Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zupa a' la leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna i sycąca zupa z cukinią.

Zupa a' la leczo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa a' la leczo

 

Sposób przygotowania:

Zupa a' la leczo
Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim pokrojoną w półplasterki cebulkę. Gdy ta zmięknie dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Całość dusimy kilka minut i dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię. W tym czasie w garnku zagotowujemy wodę z przyprawami. Gdy warzywa na patelni będą miękkie przekładamy je do garnka i gotujemy. Cienką kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy, a następnie dodajemy do gotujących się warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i sól oraz pieprz do smaku.
Zupa a' la leczo
Cebulę i paprykę kroimy w półplasterki i paski.
Zupa a' la leczo
Obie cukinie kroimy w dość drobną kosteczkę.
Zupa a' la leczo
Paprykę podduszamy na patelni z cebulką.
Zupa a' la leczo
Gdy papryka i cebula będą miękkie dodajemy cukinię.