Sposób przygotowania:
Zupa a’la strogonoff
Pierś dokładnie umyć i pokroić w cienkie paski. Do miski wrzucić mięso, pół łyżeczki ostrej i pół łyżeczki słodkiej papryki, szczyptę soli oraz łyżkę oleju. Składniki dokładnie wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki. Gdy mięso będzie w lodówce cebulę, paprykę oraz pieczarki pokroić w drobną kostkę. Mięso usmażyć na złoty kolor, zalać 1/4 szklanki wrzącej wody, przerzucić z patelni do rozgrzanego garnka. Na patelni, na której smażyliśmy mięso wlać 2 łyżki oleju i wrzucić cebulę. Smażyć, aż cebula będzie złota, dodać paprykę oraz pieczarki, podsmażyć. Ogórki obrać i pokroić w drobną kostkę Podsmażone warzywa dodać do mięsa razem z ogórkami. Dolać litr wrzącej wody, dodać musztardę i koncentrat. Chwilę gotować, aż zupa przejdzie smakiem. Dodać śmietanę, doprawić do smaku