Sposób przygotowania:
Strogonoff carski
polędwicę kroimy w paski w poprzek włókien miesniowych... cebulę w piórka, a grzybki w ósemki...przesmażamy te składniki na maśle w małych porcjach tak aby nie oddały soku na złoty kolor ... przekładamy wszystko do dużego garnka... nie myjąc patelni przekładamy na nią pomidory , musztarde , likier i dusimy na małym ogniu około 5 min. dolewając stopniowo 100 ml smietanki i nie zapominając o mieszaniupozostałą śmietaną zalewamy mięso , cebulę i grzyby i wstawiamy garnek na małym ogniu dodając przyprawy . gdy śmietanka zacznie sie gotować dodajemy powoli składniki z patelni ... danie będzie gotowe gdy śmietana osiągnie konsystencję sosu
cremebrule
lena
spróbujemy cremebule-polędwiczkę podrzuci nam chef:))
chef
dobry
bo współgrzybiarz nie dojechal ;-)
zibi_scj55
BOROWIKI ( najlepiej kapelusze borowika białego, ale ten jest ostatnio pod ochroną).