Sposób przygotowania:
Zupa a'la żurek
1. 1 l wody zagotować. Wrzucić kiełbasę i gotować przez 20 minut, zdejmując wytwarzającą się pianę.
W 1,5 l wody dokładnie wymieszać żurek w proszku. Przelać do kiełbasy ciągle mieszając.
Dodać włoszczyznę, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek i przyprawę uniwersalną. Wymieszać i gotować przez 15 minut.
2. Dodać chrzan i gotować, aż warzywa będą całkowicie miękkie. Dodać pieprz. Śmietanę, dokładnie rozmieszać w misce z dwiema łyżkami wazowymi gorącej zupy i wlać do niej ciągle mieszając zawartość garnka. Zupę podawać z jajkiem na twardo.
Smacznego!
W 1,5 l wody dokładnie wymieszać żurek w proszku. Przelać do kiełbasy ciągle mieszając.
Dodać włoszczyznę, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek i przyprawę uniwersalną. Wymieszać i gotować przez 15 minut.
2. Dodać chrzan i gotować, aż warzywa będą całkowicie miękkie. Dodać pieprz. Śmietanę, dokładnie rozmieszać w misce z dwiema łyżkami wazowymi gorącej zupy i wlać do niej ciągle mieszając zawartość garnka. Zupę podawać z jajkiem na twardo.
Smacznego!