sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Zupa botwinkowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny propozycja letniego obiadu

Zupa botwinkowa. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa botwinkowa.

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa botwinkowa.
Botwinkę bardzo dokładnie myjemy, następnie kroimy. Młode buraczki obieramy i kroimy w drobną kostkę. W garnku gotujemy bulion, dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy. Do gorącego bulionu wrzucamy pokrojone warzywa. Gotujemy do miękkości. Zupę zabielamy śmietaną 18%. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zupa botwinkowa.
Świeży pęczek botwinki wprost do letniej zupy
Zupa botwinkowa.
Umytą botwinkę i obrane buraczki kroimy w kostkę
Zupa botwinkowa.
Warzywa wrzucamy do gotującego bulionu i gotujemy