migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Zupa botwinkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna zupka z młodej botwinki z ziemniaczkami. Smaczna i i bardzo pożywna. Smak z mojego dzieciństwa.

Zupa botwinkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa botwinkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa botwinkowa
Buraczki obrać i pokroić razem z łodyżkami. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Ja dałam po 600 g już obranych i pokrojonych warzyw. Pokrojone warzywa zalać bulionem, dodać majeranek i gotować. Włoszczyznę drobno pokroić , cebulę pokroić w półplastry, dodać do zupy. Wszystko gotować aż warzywa będą miękkie. Do smaku doprawią solą i pieprzem. Następnie zagęścić zupę, śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wywaru. Dodać do zupy i zagotować.
Zupa botwinkowa
Etap 1 Buraczki obrać i pokroić razem z łodyżkami.
Zupa botwinkowa
Etap 2 Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Zupa botwinkowa
Etap 3 Włoszczyznę drobno pokroić , cebulę pokroić w półplastry, dodać do zupy.
Zupa botwinkowa
Etap 4 Następnie zagęścic zupę, śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wywaru.