mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa botwinkowa z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna, łatwa zupka z botwinki;)

Zupa botwinkowa z jajkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa botwinkowa z jajkiem

 

  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 600 g botwinki
  • 2 łyżki śmietany 18 proc
  • 2 litry bulionu
  • 2 łyżki koperku
  • 8 jajek ugotowanych na twardo

 

Sposób przygotowania:

Zupa botwinkowa z jajkiem
Marchewkę i pietruszkę chwilę gotuję w bulionie. Dodaję drobno pokrojoną botwinkę. Wszystkie warzywa gotuję na wolnym ogniu do miękkości, przez kilka minut.
Dodaję śmietanę. Doprowadzam do zagotowania ciągle mieszając. Podaję z jajkami na twardo. Posypuję posiekanym koperkiem.
Zupa botwinkowa z jajkiem
Botwinkę myję dokładnie i kroję liście i małe buraczki
Zupa botwinkowa z jajkiem
Pokrojone warzywa gotuję na wolnym ogniu kilkanaście minut

Tagi:

jajko jajka