Sposób przygotowania:
Zupa botwinkowo- szczawiowa
Do rosołu lub bulionu dodać obrane ,opłukane i pokrojone w kostek ziemniaki oraz umyte obrane i pokrojone bulwy botwinki, oraz obraną pokrojoną w plasterki marchewkę.
Gotowca około 15 -20 minut dodać opłukaną i pokrojoną botwinkę oraz opłukany i pokrojony szczaw doprawić octem jabłkowym. Następnie doprawić cukrem i zabielić śmietaną wymieszaną z łyżeczką mąki. Jeszcze chwile pogotować .Zdjąć z ognia dodać opłukany i pokrojony szczypiorek i koperek.
Smacznego.
Gotowca około 15 -20 minut dodać opłukaną i pokrojoną botwinkę oraz opłukany i pokrojony szczaw doprawić octem jabłkowym. Następnie doprawić cukrem i zabielić śmietaną wymieszaną z łyżeczką mąki. Jeszcze chwile pogotować .Zdjąć z ognia dodać opłukany i pokrojony szczypiorek i koperek.
Smacznego.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Mnie też smakuje pomieszana ze szczawiem;)