gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Zupa szczawiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa szczawiowa idealna dla osób lubiących kwaśne potrawy. Zupę podajemy z ugotowanym jajkiem. Polecam.

Zupa szczawiowa

Składniki:

Zupa szczawiowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa
Marchewkę, cebulę, pietruszkę ziele angielskie i liść laurowy gotujemy w wywarze drobiowym do miękkości. Szczaw podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy. Chwilkę gotujemy, przyprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i tymiankiem, chwilkę gotujemy.

Zabielamy śmietaną. Podajemy z ugotowanymi jajkami i natką pietruszki.

Smacznego.

Tagi:

szczaw