Sposób przygotowania:
Zupa szczawiowa z jajkiem i grzankami
Gotujemy w garnku wodę, solimy, wrzucamy mięso i gotujemy około pół godziny. Marchewki i pietruszkę oczyszczamy i ścieramy na tarce. Dodajemy do zupy i gotujemy 15 minut.
Szczaw dokładnie myjemy i kroimy. Dodajemy do zupy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotujemy jeszcze kilka minut. Dodajemy śmietanę, doprowadzamy do wrzenia.
Przygotowujemy grzanki: chleb kroimy w kostkę, rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy grzanki na rumiano. Podajemy zupę z jajkiem i grzankami.
Szczaw dokładnie myjemy i kroimy. Dodajemy do zupy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotujemy jeszcze kilka minut. Dodajemy śmietanę, doprowadzamy do wrzenia.
Przygotowujemy grzanki: chleb kroimy w kostkę, rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy grzanki na rumiano. Podajemy zupę z jajkiem i grzankami.
Magdalena88
Jagodowa