Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z makaronem
Pietruszkę, marchew i seler myjemy, obieramy ze skórki. Pora przekrawamy na pół wzdłuż, myjemy. Wszystkie warzywa oprócz jednej marchewki wsadzamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i stawiamy na ogniu. Pozostałą marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gdy warzywa zagotują się zmniejszamy ogień, wrzucamy potartą marchew, trzymamy wszystko na wolnym ogniu (ma się wolno gotować). Ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w niewielką kostkę, wrzucamy do zupy. Brokuł myjemy, kroimy na drobno i wrzucamy razem z ziemniakami. Po 10 minutach gotowania ziemniaków i brokuła dodajemy garść makaronu. Wszystko gotujemy razem do momentu aż ziemniaki i brokuł zmiękną zupełnie oraz makaron też. Następnie doprawiamy zupę pieprzem oraz odrobiną śmietanki UHT oraz maggi. Smacznego!