ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Zupa porowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna i szybka zupa porowa z ryżem

Zupa porowa z ryżem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa porowa z ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowa z ryżem
Marchew i seler obieramy ze skórki i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, a następnie pokroić w średniej grubości kostkę. Przekładamy je do garnka dodajemy ziele, listka laurowego i zalewamy zimną wodą. Stawiamy na kuchence i zaczynamy gotować. Pora dokładnie myjemy i kroimy w drobne piórka. Dodajemy do gotujących się już warzyw. Cebulę obieramy z łupiny, nacinamy lekko i również wrzucamy do garnka. Kiedy woda z warzywami zacznie wrzeć wsypujemy ryż i dodajemy kostkę rosołową. Całość gotujemy aż do miękkości ryżu, oraz warzyw. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Zupa porowa z ryżem
Marchew i seler obieramy ze skórki i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą a następnie pokroić w średniej grubości kostkę Przekładamy je do garnka dodajemy ziele listka laurowego i zalewamy zimną wodą Stawiamy na kuchence i zaczynamy gotować
Zupa porowa z ryżem
Pora dokładnie myjemy i kroimy w drobne piórka Dodajemy do gotujących się już warzyw Cebulę obieramy z łupiny nacinamy lekko i również wrzucamy do garnka Kiedy woda z warzywami zacznie wrzeć wsypujemy ryż i dodajemy kostkę rosołową

Tagi:

ryż pory