agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

zupa brukselkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

to nieprawda że brukselka jest niedobra:)

zupa brukselkowa

Składniki:

zupa brukselkowa

 

  • brukselka mrożona lub świeża 1 torebka
  • boczek 20 dag
  • rosól z kostki 5 szklanek
  • cebula 1 szklanka
  • zielenina 1 garść
  • olej 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz czarny 1 szczypta

Sposób przygotowania:

zupa brukselkowa
Cebulę pokroić i zeszklić na tłuszczu, a następnie zalać rosołem z kostki. Dodać umyty boczek i gotować 15 minut. Wrzucić brukselkę i gotować do miękkości. Wyjąć boczek i pokroić w drobną kostkę, dodać z powrotem do zupy. Doprawić sola i pieprzem. Posypać zieleniną i podawać z pieczywem.
mozna zabielić smietaną.

Smacznego:)

Tagi:

brukselka