polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Zupa brzoskwiniowa z listkami mięty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa brzoskwiniowa z listkami mięty

Zupa brzoskwiniowa z listkami mięty

Składniki:

Zupa brzoskwiniowa z listkami mięty

 

  • 3 brzoskwinie
  • sok z 3 pomarańczy
  • sok z 1 cytryny
  • 30 ml likieru pomarańczowego Cointreau
  • 1 łyżeczka wody pomarańczowe
  • 1 łyżka posiekanych listków mięty
  • 1 łyżka posiekanych listków tymianku
  • 1 awokado
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa brzoskwiniowa z listkami mięty
Ze sparzonych brzoskwiń usunąć skórkę oraz pestki. Miąższ pokroić w kostkę. Wymieszać z sokiem z pomarańczy i połową soku z cytryny. Po czym wymieszać z likierem, ziołami i wodą pomarańczową. Wstawić na pół godziny do lodówki, następnie wymieszać z resztą soku z cytryny. Awokado usunąć skórkę, pestkę. Miąższ pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Podawać.

Tagi:

awokado