mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa buraczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna, wiosenna zupka z botwinki :)

Zupa buraczana

Składniki:

Zupa buraczana

 

Sposób przygotowania:

Zupa buraczana
Wszystkie warzywa dokładnie myję i obieram ze skórki. Marchewkę kroję na małe kawałeczki. Drobno pokrojoną marchewkę zaczynam gotować jako pierwszą.
Umytą botwinkę kroję w paski i wrzucam do gotującej się marchewki. Dodaje pokrojone buraczki i ziemniaki.
Gotuje, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaje posiekaną zieloną część pora, doprawiam sokiem z cytryny, szczyptą soli i cukrem.
Od razu rozlewam zupę na talerze i podaję.

Tagi:

buraki