Sposób przygotowania:
Zupa buraczana
Wszystkie warzywa dokładnie myję i obieram ze skórki. Marchewkę kroję na małe kawałeczki. Drobno pokrojoną marchewkę zaczynam gotować jako pierwszą.
Umytą botwinkę kroję w paski i wrzucam do gotującej się marchewki. Dodaje pokrojone buraczki i ziemniaki.
Gotuje, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaje posiekaną zieloną część pora, doprawiam sokiem z cytryny, szczyptą soli i cukrem.
Od razu rozlewam zupę na talerze i podaję.
Umytą botwinkę kroję w paski i wrzucam do gotującej się marchewki. Dodaje pokrojone buraczki i ziemniaki.
Gotuje, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaje posiekaną zieloną część pora, doprawiam sokiem z cytryny, szczyptą soli i cukrem.
Od razu rozlewam zupę na talerze i podaję.