ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Zupa buraczana.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna zupa buraczana

Zupa buraczana.

Składniki:

Zupa buraczana.

 

Sposób przygotowania:

Zupa buraczana.
żeberka myjemy, wkładamy do garnka. Pietruszkę, marchewki i ziemniaki obieramy, myjemy i dodajemy do garnka. Buraki myjemy ale nie obieramy i dodajemy do garnka. Zalewamy woda i gotujemy ok 40 minut. (warzywa muszą być miękkie). Następnie wyjmujemy wszystko z garnka. żeberka odkładamy (można zjeść lub jeszcze upiec). Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy z powrotem do wywaru. Buraki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka. Doprawiamy, dodajemy śmietanę i miksujemy. Podajemy posypana natka pietruszki.

Tagi:

buraki