dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zupa buraczkowa 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczna zupa z młodych warzyw.

Zupa buraczkowa 4

Składniki:

Zupa buraczkowa 4

 

  • 50 dag buraków,
  • 50 dag porcji rosołowej,
  • 2 sztuki marchewki,
  • 1 sztuka pietruszki,
  • 1 sztuka cebuli,
  • 3 łyż ocet winny,
  • 50 ml śmietana 18 proc,
  • sól, pieprz, liście laurowe, koperek
  • 1 łyż olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa buraczkowa 4
Cebulę obieramy, siekamy i przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Do cebuli dodajemy obrane i starte na tarce marchewki i pietruszkę i kilka minut dusimy. Całość zalewamy wodą, dodajemy mięso i obrane, pokrojone w cienkie słupki buraki. Dodajemy sól, pieprz, liście laurowe i ocet. Gotujemy do miękkości. Następnie wyjmujemy mięso, oddzielamy je od kości i pokrojone dodajemy do zupy. Na koniec zupę zabielamy śmietaną i dodajemy posiekany koperek. Smacznego!

Tagi:

buraki