fragles

fragles

Kuchcik
[Przepisów: 1]

zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podawać z grzankami posypanymi startym serem

zupa cebulowa

Składniki:

zupa cebulowa

 

  • 4 duże cebule
  • bulion z kury
  • ciemny chleb
  • ser ementaler

Sposób przygotowania:

zupa cebulowa
Cebule posiekać, "zeszklić" na maśle, wsypać do bulionu (np. po niedzielnym rosole:)), do tego 4 kromki ciemnego chleba obsmażone na patelni (w tosterze jest szybciej), gotować 25-30 minut. Zmiksować wszystko i gotować jeszcze 15-20 min. Podawać z grzankami posypanymi startym serem, ementaler ale z braku laku może być gouda. Zupa jest ciemna, gęsta i przepyszna. Polecam!!

Pozdrawiam smakoszy:)