Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa
Cebulę obrać i pokroić w plasterki, usmażyć na oleju do miękkości. Do miękkiej cebuli dodać mąkę chwilę razem to zasmażyć. Wrzucić to do garnka z rosołem, zagotować. Następnie blenderem wszystko dokładnie zmiksować. Na talerz dać grzanki, posypać je startym serem żółtym na to wlać zmiksowaną zupę, do smaku posypać chili.
Babciagramolka
Ale to szczegół .Bardziej mnie interesuje wtrzucanie zasmażonej z mąką cebuli do rospłu . Klucha murowana .Nie prościej rozprowadzić tą zasmażkę rosołem ?
Cebula z zupie cebulowej to kwintesencja - gotuje się ją dość długo by oddała cały aromat - raczej nie wystarczy ją podsmażyć i wrzucuć do rosołu .
To co proponujesz to zwyczajnie rosół zmiksowany z podsmażoną cebulą i zasmażką a nie zupa cebulowa.
alison
alison