Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na poczatek cebulę obrać i posiekać , udusić na 2 łyżkach masła. Do garnka wlać bulion , dodać cebulę i gotować pod przykryciem około 20 min

 Zupa cebulowa

Składniki:

Zupa cebulowa

 

  • 500 g cebula
  • 3 łyżki masło
  • 5 łyżki ser żółty utarty
  • 4 szkl bulion warzywny
  • 3 łyżki szczypiorek siekany
  • 2 szt bułka
  • sol
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa
Na poczatek cebulę obrać i posiekać , udusić na 2 łyżkach masła. Do garnka wlać bulion , dodać cebulę i gotować pod przykryciem około 20 minut. Przyprawić do smaku solą, i pieprzem. Bułki pokroić w kostkę i zrumienić na pozostałym maśle. Grzanki rozłożyć na talerze, zalać zupką, posypać szczypiorkiem i startym zółtym serem. Smacznego!:)

Tagi:

sery ser cebula