oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Zupa cebulowa francuska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne zupa cebulowa z pieczywem...

Zupa cebulowa francuska

Składniki:

Zupa cebulowa francuska

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa francuska
Umytą cebulę obrać i pokrajać w plasterki. Zrumienić na tłuszczu na złoty kolor, posypać mąką i jeszcze chwilę smażyć, aż mąką lekko się przyrumienić. Zalać wywarem i gotować 10 min., a następnie doprawić solą i pieprzem. Zupę wlać do kamionki, gdzie na dnie należy ułożyć grzanki. Posypać nie mieszając startym serem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 10 min.

Tagi:

sery ser cebula