Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa cebulowa I

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

fajna albo nawet bardzo fajna zupa

Zupa cebulowa I

Składniki:

Zupa cebulowa I

 

  • 3 duże zdrowe cebule
  • 8 dag masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 1/2 l wody
  • sól i pieprz
  • 1 czerstwa bułka i tłuszcz na grzanki

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa I
Z połowy tłuszczu zrobić jasną zasmażkę. Cebule oczyścić, pokroić i usmażyć na reszcie masła. Na gorącą zasmażkę wlać zimną wodę, wrzucić usmażoną cebulę, przyprawić do smaku i gotować do miękkości. Czerstwą bułkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, aby powstały chrupiące grzanki. Po ugotowaniu zupę można zmiksować. Przed podaniem posypać grzankami. Smacznego

Tagi:

cebula