Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa na orientalnie
Do dużego garnka wlać wodę i podpalić gaz oraz wsadzić mrożone duże udko kurczaka, cztery obrane, opłukane cebule bez opalania ich na palniku,czuszki i mieszankę chińską również z mrożonki oraz przyprawy zapachowe. Gotować z prawie godzinę. Cebule i czuszki wyłowić łopatką cedzakową i po ostudzeniu pokroić i wrzucić do malaksera, gdzie zmiksować je na miazgę. Czuszki posiekać drobno, a nasiona i ogonki usunąć przedtem. Udko po wyjęciu obrać z mięsa, a kości i skórę wyrzucić, mięso obrane dodać ponownie do wywaru wraz ze zmiksowaną cebulą. i posiekanymi papryczkami. Doprowadzić zupę do wrzenia, po czym zamieszać i wyłączyć. Nalewać i podawać z makaronem sojowym nitki, który też wcześniej pociąć i sparzyć na głębokim talerzu.