marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa cebulowa na orientalnie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa cebulowa lub rosół na wywarze jarzynowo-mięsnym lub na mieszance chińskiej mrożonej jest tak samo smaczna,co zwykła zupa.

Zupa cebulowa na orientalnie

Składniki:

Zupa cebulowa na orientalnie

 

  • 1,5 l.wody,
  • 4 duże cebule,
  • udko kurczaka,
  • 2 czuszki kolorowe,
  • torebka Fixu do potraw chińskich lub też mieszankę chińską,
  • 3 listki laurowe,
  • ziele angielskie.

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa na orientalnie
Do dużego garnka wlać wodę i podpalić gaz oraz wsadzić mrożone duże udko kurczaka, cztery obrane, opłukane cebule bez opalania ich na palniku,czuszki i mieszankę chińską również z mrożonki oraz przyprawy zapachowe. Gotować z prawie godzinę. Cebule i czuszki wyłowić łopatką cedzakową i po ostudzeniu pokroić i wrzucić do malaksera, gdzie zmiksować je na miazgę. Czuszki posiekać drobno, a nasiona i ogonki usunąć przedtem. Udko po wyjęciu obrać z mięsa, a kości i skórę wyrzucić, mięso obrane dodać ponownie do wywaru wraz ze zmiksowaną cebulą. i posiekanymi papryczkami. Doprowadzić zupę do wrzenia, po czym zamieszać i wyłączyć. Nalewać i podawać z makaronem sojowym nitki, który też wcześniej pociąć i sparzyć na głębokim talerzu.