Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Zupa cebulowa wg Agiatis

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zaskakuje smakiem. Jest to sposób na tani, a jednocześnie smaczny obiad;)

Zupa cebulowa wg Agiatis Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa cebulowa wg Agiatis

 

  • cebula duża - 6 sztuk
  • wywar z kurczaka lub warzywny - 500 mililitrów
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • ser żółty tarty - 100 gram
  • grzanki - 2 łyżki
  • magii - 1 łyżeczka
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • pieprz mielony - 1 szczypta
  • olej do smażenia - 3 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa wg Agiatis
Kroimy obraną cebulę na mniejsze kawałki, podsmażamy na rozgrzanym oleju, gdy się zrumieni zalewamy wywarem. Gotujemy cebule do miękkości. Następnie miksujemy blenderem (możemy ten etap pominąć, my po prostu lubimy zupy krem), dodajemy magi, jarzynkę sól i pieprz, zagęszczamy mąką z wodą. Podajemy najlepiej w miseczkach - zupę wlewamy, posypujemy grzankami i startym na drobnych oczkach żółtym serem:) Życzę smacznego!
Zupa cebulowa wg Agiatis
zupa cebulowa