Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa z biskwitami serowymi
Czosnek rozgniatamy nożem. Cebulę kroimy w plasterki. Na wolnym ogniu rozpuszczamy masło. Następnie podsmażamy cebulę i czosnek ok 10-15 minut. Podsmażamy aż będą miękkie.Dodajemy mąkę. Następnie dodajemy wywar i czekamy aż będzie wrzało.Wlewamy mleko i przyprawy oraz cytrynę. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 25 minut.
Teraz możemy zając się biskwitami.Łączymy mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia. Wcieramy masło. Musi powstać masa przypominająca bułkę tartą. Następnie dodajemy parmezan, jajko i mleko - do powstania miękkiego ciasta.Formujemy ciasto w 2 cm tabliczki i kroimy na plastry. Piekarnik nastawiamy na 220 stopni i pieczemy ok. 20 minut. Ciasto musi się zarumienić.Do zupy dodajemy jeszcze marchewkę i gotujemy jeszcze dalej. Posypujemy natką pietruszki.
Teraz możemy zając się biskwitami.Łączymy mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia. Wcieramy masło. Musi powstać masa przypominająca bułkę tartą. Następnie dodajemy parmezan, jajko i mleko - do powstania miękkiego ciasta.Formujemy ciasto w 2 cm tabliczki i kroimy na plastry. Piekarnik nastawiamy na 220 stopni i pieczemy ok. 20 minut. Ciasto musi się zarumienić.Do zupy dodajemy jeszcze marchewkę i gotujemy jeszcze dalej. Posypujemy natką pietruszki.
kołczu
Anioly w kuchni
jaNina
Pan Zmieszany