tahmorra

tahmorra

Kucharz
[Przepisów: 13]

Zupa cebulowa z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejna bardzo prosta potrawa.

Zupa cebulowa z twarogiem

Składniki:

Zupa cebulowa z twarogiem

 

  • 2 porcje (talerze)
  • twaróg
  • pół kilo cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • wywar jarzynowy
  • łyżeczka tymianku
  • łyżeczka majeranku
  • pieprz sól

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa z twarogiem
Cebulę i czosnek pokroić drobno . Zasmażyć na oleju lub oliwie i poddusić podlewając wodą . Zmiksować. Litr wywaru podgrzać. Wrzucić cebulę. Wymieszać. Doprawić do smaku. Podawać z twarogiem . Dobrym dodatkiem są też grzaneczki.

Tagi:

cebula