Sposób przygotowania:
Zupa cebulowo-serowa
Cebulę i czosnek obieram. Cebulę siekam na cienkie półplasterki, a czosnek w małą kosteczkę. W garnku rozgrzewam olej, na gorący wrzucam posiekaną cebulę, smażę kilka minut aż do zeszklenia. Wtedy dodaję czosnek i smażę kolejne 2-3 minuty cały czas mieszając. Topiony serek kroję na mniejsze kawałki i wkładam do miseczki, wlewam do serka około pół szklanki ciepłej wody, mieszam łyżką, po czym miksuję blenderem na jednolitą masę. Zmiksowany serek dodaję do podsmażonej cebuli z czosnkiem, wlewam gorący rosół, dokładnie mieszam, gotuję pod przykryciem ok. 20 minut na małym. Pod koniec do garnka dodaję chili oraz posiekaną natkę pietruszki. Zupę miksuję na krem. Podaję na ciepło z pikantnymi palmierami z ciasta francuskiego