klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Zupa cebulowo-serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna zupa cebulowo - serowa. Zupa może być podawana sama, jak i zapiekana z ciastem francuskim. Obie wersje smaczne.

Zupa cebulowo-serowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa cebulowo-serowa

  • 3 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 kostki rosołowe(rosół z kury)
  • 1 serek topiony(smak jest obojętny)
  • 2 rodzaje sera np.ser żółty gouda i ser do tostów
  • makaron
  • woda ok.1 l
  • mieszanka ziół do zupy cebulowej(firma jest obojętna)

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowo-serowa
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Na patelni usmaż pokrojone w piórka cebule(aż będą lekko zeszklone). Do garnka włóż kostki rosołowe, 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku zalej wodą,dodaj mieszankę przypraw do zupy cebulowej i zagotuj.

Po zagotowaniu wody dodaj usmażoną cebulę ,serek topiony i 2 pozostałe rodzaje sera.

Gotuj na małym ogniu ,aż cebula będzie miękka. 
Zupa cebulowo-serowa
Do zupy dodaj 3 duże lekko zeszklone cebule
Zupa cebulowo-serowa
Zupę gotuj na małym ogniu aż do zmiękczenia się cebuli