Sposób przygotowania:
Zupa cebulowo serowa
Do garnka wlewamy wodę dodajemy obrane warzywa(warzywa kroimy w kostkę), listek, mięso doprawiamy Vegetą i gotujemy do miękkości to będzie wywar do zupy. W tym czasie jak gotujemy wywar obieramy cebulę i kroimy w cienkie plasterki lub pół plasterki Na patelni rozgrzewamy masło i dajemy pokrojoną cebulkę i czosnek. Cebulę mieszamy tak aby nam się nie zarumieniła. Po paru minutach podlewamy cebulę winem i prużymy do wyparowania ½ płynu. Odstawiamy cebulę do wystygnięcia, po wystygnięciu miksujemy. Już nam się ugotował wywar przecedzamy go. Do wywaru dodajemy zmiksowaną cebulę i plasterki sera całość gotujemy do rozpuszczenia sera doprawiamy pieprzem i gałką. Warzywa można zmiksować lub w całości dodać do zupy. Podajemy z całymi ziemniakami lub grzankami.