kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Zupa ćwikłowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszcz, barszcz i jeszcze raz barszcz

Zupa ćwikłowa

Składniki:

Zupa ćwikłowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa ćwikłowa
Oczyszczone buraki ugotować, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Po czym usunąć z nich skórkę i zetrzeć. Mięso pokroić w kostkę i ugotować. Obrać i pokroić marchewkę i pietruszkę. Warzywa dodać, kiedy mięso będzie już miękkie. Ugotować do miękkości. Po czym z bulionu wyjąć mięso i warzywa, a wsypać przygotowane buraki. Zagotować. Przyprawić. Wlać ocet. Wsypać majeranek. Lekko podgotować. Mięso i warzywa rozłożyć na talerze i zalać przecedzonym barszczem.