BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Zupa cyganska z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupka w sam raz na chłodne listopadowe dni. Super rozgrzewajaca . robię ja w pracy bardzo często ponieważ bardzo ja lubią. Rewelacjs

Zupa cyganska z boczkiem

Składniki:

Zupa cyganska z boczkiem

 

  • Ok. 450 g boczku surowego
  • 1 sloiczek małego koncentratu
  • Słoik mieszanki marchewka-groszek- kukurydza
  • Ok kg ziemniakow
  • 3-4 marchewki
  • 2 papryki puszka fasolki czerwonej
  • 3 cebule
  • Soli pieprz vegeta majeranek do smaku 2 kostki rosoloweimai do smaku troszke maki do zabielenia

Sposób przygotowania:

Zupa cyganska z boczkiem
Marchew obrac i pokroić w talarki. Do dużego garnka dodać 2 litry wody wrzucić marchewkę. Kostki rosolpwe i zagotowac doprawic Vegeta. Ziemniaczki obrać i pokroić w kostkę i dorzucic domarchrwki. Zagotowac. Boczek poroic w kostkę podsazyc dodać cebulke pokrojoną w piórka. Dalej pofsmazy . gdy lekko sie zrumieni dodac do zupki. Następnie dodać pokrpjoa w kostkę paprke. Wrzucić odsaczoe warzywa ze sloika. Oraz fasole czerowona.zagotawac. następnie do zupy dodać koncentrat pomidory do smaku.rozrobić mąka z woda i zaprawic.doprawić solą i pieprzem do smaku. posypać majerankiem . smacznego.

Tagi:

mak