Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa czosnkowa z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa czosnkowa z boczkiem

Zupa czosnkowa z boczkiem

Składniki:

Zupa czosnkowa z boczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa z boczkiem

Boczek gotujemy w 1 litrze bulionu warzywnego . Gdy będzie miękki wyjmujemy go, kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Ząbki czosnku smażymy na oliwie w całości, następnie wduszamy je do zupy. Doprawiamy szczyptą czerwonej papryki, solą i pieprzem. W międzyczasie przygotowujemy grzanki: na kromkach układamy plastry sera i zapiekamy w piekarniku. Gotowe grzanki zalewamy zupą, dodajemy boczek i gotowe!


Tagi:

sery ser pieczywo