Zupa cynamonowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zagotować rosół. Rozpuścić mąkę w odrobinie wody, wlać do miseczki, rozrobić w miseczce z sherry, dodać kukurydzę odsączoną z pusz

Zupa cynamonowa

Składniki:

Zupa cynamonowa

 

  • 1 litr rosołu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 jajko
  • 1 łyżka sherry lub wina (w oryginale wino ryżowe)
  • 1 łyżka świeżo startego cynamonu
  • 1 łyżka obranych i posiekanych migdałów lub płatków migdałowych
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 2 cm korzenia imbiru startego na tarce

Sposób przygotowania:

Zupa cynamonowa
Zagotować rosół. Rozpuścić mąkę w odrobinie wody, wlać do miseczki, rozrobić w miseczce z sherry, dodać kukurydzę odsączoną z puszki, wymieszać. Do gotującego rosołu dodać kukurydzę, imbir, cynamon, migdały, sól, pieprz. Gotować przez chwilę. Ubić jajko, dodać do gotującej zupy. Podawać gorącą w miseczkach.

Tagi:

jajko jajka