Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zupa cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

zupa z nutką cytrynową...

Zupa cytrynowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa cytrynowa

 

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 pałka kiełbasy podwawelskiej
  • 1 szklanka makaronu jajecznego
  • 1 kostka rosołowa
  • 3 łyżki cytryny
  • natka pietruszki
  • sól do smaku
  • imbir do smaku
  • biały pieprz do smaku
  • maggi do smaku
  • ziele angielskie do smaku
  • liśc laurowy
  • 1 cebula
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa cytrynowa
Do garnka wlać wodę, wrzucić liść laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową. Marchewki, pietruszkę obrać, umyć i pokroić na półkrążki. Wrzucić do gotującej sie wody. Cebule obrać,opłukać i pokroić w kosteczkę wraz z kiełbaską. Podsmażyć na oleju. Gdy warzywa zmiekną, wrzucić podsmażoną cebulkę z kiełbaską i przyprawić do smaku. Dodać sok z cytryny. Zetrzeć odrobine imbiru do smaku. Pod koniec gotowania dodać makaron jajeczny i podgotować. Natkę pietruszki opłukać i posiekać. Ddoać do zupy i wyporcjować na talerze.
Zupa cytrynowa
Marchewkę i pietruszkę pokroić na półkrążki.
Zupa cytrynowa
Cebulę i kiełbaskę pokroić w kosteczkę i zasmażyć.
Zupa cytrynowa
Cytrynę opłukać i wycisnąc sok ddoac 3 łyżeczki do zupy
Zupa cytrynowa
Do zupy ddoac przyprawy do smaku i natke pietruszki.