elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Zupa Cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Zupa Cytrynowa jest dobra w zimę

Zupa Cytrynowa

Składniki:

Zupa Cytrynowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa Cytrynowa
Mąkę rozmieszać ze śmietaną ,zagęścić przecedzony wywar,dodać ugotowany ryż .Cytrynę umyć ,nie obierając pokroić w cienkie plasterki,włożyć je do zupy bezpommmmsrednio przed spożyciem (wcześniej nadają gorzki smak) Doprawić solą .Zamiast śmietany do zupy cytrynowej zastosować zaprawę z mąki roznieszanym z mlekiem(2szklanki) Przed podaniem trzeba do zupy dodać łyżeczkę surowego masła i całą pokrajaną w plasterki cytrynę .

Tagi:

ryż