dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Zupa cytrynowa wg dominika1987

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa cytrynowa z mięsem i ryżem.

Zupa cytrynowa wg dominika1987

Składniki:

Zupa cytrynowa wg dominika1987

 

Sposób przygotowania:

Zupa cytrynowa wg dominika1987
Z kości i warzyw ugotować wywar. Ryż ugotować na sypko. Wywar przecedzić, podprawić mąką rozmieszaną z zimną wodą, zagotować, osolić, połączyć ze śmietaną. Włożyć ugotowany ryż i obraną ze skórki cytrynę, pokrojoną w cienkie talarki (jeśli potrzeba, dodać drugą cytrynę lub przyprawić do smaku kwaskiem cytrynowym). Zupa powinna mieć smak kwaskowy. Zamiast śmietany można podprawić mlekiem i żółtkami.

Tagi:

ryż