Sposób przygotowania:
Zupa cytrynowa z ryżem
1. Rosół delikatnie podgrzewamy aby był ciepły
2. Cytrynę porządnie myjemy. Ścieramy skórkę na tarce i wyciskamy sok z cytryny
3. Ryz porządnie płuczemy pod zimną wodą. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany ryż dodajemy do rosołu
4. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, cały czas miksując dodajemy żółtka, potem sok i skórkę z cytryny
5. Masę jajeczną powoli wlewamy do ciepłego rosołu z ryżem cały czas mieszając. Podgrzewamy na małym ogniu ok. 10-15 min cały czas mieszając. Zupy nie doprowadzać do wrzenia b jajka się nie ścięły !!
2. Cytrynę porządnie myjemy. Ścieramy skórkę na tarce i wyciskamy sok z cytryny
3. Ryz porządnie płuczemy pod zimną wodą. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany ryż dodajemy do rosołu
4. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, cały czas miksując dodajemy żółtka, potem sok i skórkę z cytryny
5. Masę jajeczną powoli wlewamy do ciepłego rosołu z ryżem cały czas mieszając. Podgrzewamy na małym ogniu ok. 10-15 min cały czas mieszając. Zupy nie doprowadzać do wrzenia b jajka się nie ścięły !!
Di bloguje
paolineczka
To trzeba przygotować i jeść !! I cieszyć się smakiem :)