lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Zupa cytrynowa Loli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciekawa zupa cytrynowa z ryżem...

Zupa cytrynowa Loli

Składniki:

Zupa cytrynowa Loli

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa cytrynowa Loli
Bulion oraz jedną szklankę wody zagotować. Mięso dokładnie umyć i dodać do bulionu. Warzywa ( marchewkę, pietruszkę, por, seler) dokładnie umyć, oczyścić i obrać. Obrane warzywa również dodać do bulionu. Do gotującego się bulionu dodać do smaku liść laurowy oraz ziele angielskie. Wszystko razem gotować przez około 35 minut. Zagotowaną zupę dobrze odcedzić, Białka ubić na sztywną pianę i dodać do piany ostrożnie żółtka. Z cytryn wycisnąć sok i dodać do białek i jeszcze chwilę ubijać. Skórkę strzeć z cytryn, zmiksować i dodać do s\masy. Wszystko razem dodać do bulionu. Zupę doprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania. Ryż ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie i podawać go razem z zupą. Natkę pietruszki umyć, posiekać i dać na sam koniec do zupy.