mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa czerwona-pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna i zdrowa zupa pomidorowa z makaronem

Zupa czerwona-pomidorowa

Składniki:

Zupa czerwona-pomidorowa

 

  • porcja rosołowa z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pory
  • cebula
  • 3 liście laurowe
  • cebula
  • 3 ziela angielskie
  • 1 kostka bulionowa drobiowa
  • 1 1/2 litra wody
  • 1 przecier pomidorowy 30 %
  • 2 łyżki usiekanej zielonej pietruszki.
  • makaron wstążki

Sposób przygotowania:

Zupa czerwona-pomidorowa
Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Porcję rosołową, włoszczyznę i przyprawy przekładam do garnka i zalewam zimną wodą. Doprowadzam całość do wrzenia. Gotuję na niewielkim ogniu pod przykryciem ok. półtorej godziny. Zdejmuję szumowiny. Z zupy wyjmuję porcję rosołową i warzywa. Przecedzam zupę na sicie. Do czystego wywaru wlewam przecier pomidorowy. Doprowadzam do zagotowania. Doprawiam do smaku przyprawami. Podaję z ugotowanym makaronem.