kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Zupa czonkowo-cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czosnkowo-cebulowy smak na obiad to jest to...

Zupa czonkowo-cebulowa

Składniki:

Zupa czonkowo-cebulowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa czonkowo-cebulowa
Bulion przelewamy do garnka dodajemy przyprawy, pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę i 2 pokrojone w piórka cebule a także 1 ząbek czosnku. Warzywa gotować aż będą miękkie. W osobnym garnku w osolonej wodzie ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy będą gotowe, należy odcedzić i pozostawić do podania z zupą. Resztę pozostałej cebuli kroimy w kostkę i smażymy, posoloną i popieprzoną razem z winem i posiekanym drobno czosnkiem na oliwie. Gdy się zarumieni, wlewamy wszytko do wywaru, i gdy wystygnie wszystko miksujemy na gładki krem dodając stopniowo śmietanę. Zupę krem podajemy z ugotowanymi wcześniej ziemniakami i posypanym posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:

cebula