Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Zupa czosnkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczna zupa z chlebem wiejskim na zakwasie polecam !!!

Zupa czosnkowa

Składniki:

Zupa czosnkowa

 

  • 1 litr wody
  • 15 ząbków czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 5 łyżek mąki
  • 4 żółtka
  • Szczypta kwasku cytrynowego
  • Pieprz
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa
Wykonanie. Najpierw obieramy czosnek, po czym kroimy i podsmażamy na oliwie, dodajemy 5 łyżek maki oraz przyprawy, wszystkie składniki mieszamy i zalewamy wodą. Gotujemy dziesięć minut. Po czym zestawiamy z ognia i wlewamy po kolej żółtka z kwaskiem cytrynowym. Po czy gotujemy jeszcze przez pięć minut. Najlepiej smakuje z chlebem wiejskim.