zupa czosnkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

z.u.p.a c.z.o.s.n.k.o.w.a

zupa czosnkowa

Składniki:

zupa czosnkowa

 

  • 1L rosołu (np. z kostki rosołowej)
  • 8 dużych ząbków czosnku
  • 1cebula
  • 2łyżki oliwy
  • natka pietruszki
  • żółty ser

Sposób przygotowania:

zupa czosnkowa
czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę drobno siekamy w kosteczkę. Na patelnie wlewamy oliwę i podsmażamy cebulę z czosnkiem około 5min. Dodajemy natkę pokrojoną oraz starty ser i zalewamy rosołem. Gotujemy 5min na średnim ogniu. Następnie zupę miksujemy lub przecieramy. Podajemy z grzankami, lub chlebem. Smacznego:)

Tagi:

sery ser