Sposób przygotowania:
Tradycyjny rosół z dodatkiem kminku i czosnku
Warzywa obieramy, cebulę przysmażamy nad ogniem. Czosnek z łupinkami wkładamy na 15 min do piekarnika nagrzanego do 150 C.
Do wysokiego garnka wlewamy zimną wodę i odstawiamy na ok. 1 godzinę, po tym czasie zbieramy pianę.
Następnie dodajemy porcję rosołową, warzywa i kminek oraz czosnek. gotujemy na wolnym ogniu ok. 3,5 godziny.
Doprawiamy pieprzem i solą. Po tym czasie możemy przecedzić wszystko.
Do wysokiego garnka wlewamy zimną wodę i odstawiamy na ok. 1 godzinę, po tym czasie zbieramy pianę.
Następnie dodajemy porcję rosołową, warzywa i kminek oraz czosnek. gotujemy na wolnym ogniu ok. 3,5 godziny.
Doprawiamy pieprzem i solą. Po tym czasie możemy przecedzić wszystko.
SylaUla