Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Zupa czosnkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Chleb pokroić na małe kostki i obsmażyć na oliwie na złoty kolor. Czosnek obrać

Zupa czosnkowa

Składniki:

Zupa czosnkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa

Chleb pokroić na małe kostki i obsmażyć na oliwie na złoty kolor. Czosnek obrać i zmiażdżyć, dodać do chleba, doprawić solą, pieprzem i papryką. Zalać bulionem, doprowadzić do wrzenia i gotować ok 20 min na małym ogniu. Zupę przelać do miseczki żaroodpornej, wlać do niej roztrzepane jajko i wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika na 10 min. posypać koperkiem. Bagietkę pokroić na kawałki, podsmażyć i podawać do zupy.


Tagi:

jajko chleb jajka