lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Zupa czosnkowa.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czas przygotowania tej potrawy wynosi 50 minut.

Zupa czosnkowa.

Składniki:

Zupa czosnkowa.

 

  • Vegeta
  • pieprz
  • 3 pętka kiełbasy wędzonej
  • 5 suszonych grzybów
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 małe cebule
  • 1 por
  • 1/3 selera
  • 2 kostki rosołowe
  • 3 marchewki

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa.
Na sam początek do garnka wlewamy 3 litry wody, wrzucamy suszone grzyby i kostki rosołowe.Gotujemy. potem seler i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę por pokroić w talarki oraz czosnek przeciskamy przez prasę.Wszystkie warzywa dodajemy do zupy. Potem cebulę obieramy z wysuszonej skórki i kroimy w plasterki.Następnie kiełbasę kroimy w kostkę wraz z cebulą podsmażamy na patelni.Podsmażoną kiełbasę oraz cebulę wsypujemy do garnka gotujemy i doprawiamy pieprzem, solą i vegetom.