misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Zupa Dalis

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ziemniaki pokroić w kostkę, a cebulę w plasterki. Łososia skropić sokiem z cytryny.....

Zupa Dalis

Składniki:

Zupa Dalis

 

Sposób przygotowania:

Zupa Dalis
Ziemniaki pokroić w kostkę, a cebulę w plasterki. Łososia skropić sokiem z cytryny. Ziemniaki z cebulą ugotować do miękkości w mleku i bulionie. Następnie dodać szafran oraz śmietanę i zmiksować. Filety przyprawione pieprzem i sokiem z cytryny zawinąć w folię wraz cebulą oraz jałowcem i ugotować w wodzie. Następnie usunąć folię, przyprawić rybę i podzielić na 4 kawałki. Rybę podawać w miseczkach z ziemniaczanym kremem, posypane z wierzchu natką pietruszki.