blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Zupa drożdżowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Zupa drożdżowa

Składniki:

Zupa drożdżowa

 

  • 4 dag drożdże,
  • 1 sztuka cebula,
  • 2 łyżki mąka,
  • 1 opakowanie papryka w proszku,
  • 1 natka pietruszka,
  • tłuczony kminek

 

Sposób przygotowania:

Zupa drożdżowa
Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, dodać pokruszone drożdże i mieszając smażyć, aż zbrązowieją. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z papryką oraz kminkiem i zalać sześcioma szklankami wody. Gotować 10 min. Zupę posypać natką i podawać z grzankami.