nelihn

nelihn

Kucharz
[Przepisów: 13]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Dyniowa na ostro

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa - krem z dyni przyprawiona różnymi przyprawami, z dodatkiem jogurtu, serka topionego jest pożywna, aromatyczna, rozgrzewająca i ma piękny kolor. To doskonały posiłek na zimowy obiad.

Dyniowa na ostro Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dyniowa na ostro

 

  • 1x Dynia kostka Hortex -1 opakowanie dyni kostka-Hortex

  • - 3 szklanki wywaru z warzyw

  • - 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku

  • - 1 serek topiony o smaku śmietankowym
  • sól
  • pieprz
  • kurkuma

  • - chili

  • - świeży tymianek

  • - olej

Sposób przygotowania:

Dyniowa na ostro
Posiekaną cebulę i czosnek dusić na oleju, dodać dynię, smażyć 10 minut na małym ogniu, mieszać. Po lekkim wystudzeniu zmiksować, zalać bulionem, zagotować, dodać serek, doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać kurkumę i odrobinę chili. Zupę podawać w ogrzanych miskach, fantazyjnie udekorować jogurtem i świeżym tymiankiem.
Dyniowa na ostro

Tagi:

dynia