p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Zupa dyniowa wg Joli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Moja pierwsza w życiu zupa dyniowa z dodatkami

Zupa dyniowa wg Joli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa dyniowa wg Joli

 

  • 1/2 dyni
  • 1 op. zupy dyniowej z imbirem Winiary
  • 2 łyżki przyprawy do ziemniaków Kotanyi
  • 3 łyżki oliwy
  • groszek ptysiowy
  • jogurt grecki
  • natka pietruszki
  • mieszanka ziaren: słonecznik, siemię lniane, sezam

Sposób przygotowania:

Zupa dyniowa wg Joli
Dynię kroimy w kostkę, wysypujemy na blachę polaną oliwą, obsypujemy dynię przyprawą do ziemniaków i pieczemy w piekarniku 20 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu miksujemy dynię blenderem, papkę przekładamy do garnka. Opakowanie zupy dyniowej Winiary mieszamy z 500 ml zimnej wody, następnie dodajemy do zmiksowanej dyni, zagotowujemy, następnie gotujemy zupę na małym ogniu 8 minut, cały czas mieszając. Po rozlaniu do miseczek dekorujemy zupę. Robimy kleksy z jogurtu greckiego począwszy od środka, następnie obsypujemy zupę mieszanką ziaren, posypujemy zupę groszkiem ptysiowym i natką pietruszki.
Zupa dyniowa wg Joli
obsypujemy dynię pokrojoną w kostkę przyprawą do ziemniaków Kotanyi
Zupa dyniowa wg Joli
pieczemy dynię w piekarniku 20 minut w temp. 180 stopni
Zupa dyniowa wg Joli
Po upieczeniu miksujemy dynię blenderem i przekładamy do garnka
Zupa dyniowa wg Joli
Opakowanie zupy dyniowej Winiary mieszamy z 500 ml zimnej wody